Főoldal > Tánc > Catulli Carmina & Carmina Burana - Margitsziget 2015 - Jegyvásárlás

Catulli Carmina & Carmina Burana - Margitsziget 2015 - Jegyvásárlás

Catulli Carmina & Carmina Burana - Margitsziget 2015 - Jegyvásárlás

Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Dátum: 2015. 07. 10. ( péntek )

JEGYVÁSÁRLÁS

Carl Orff: Catulli Carmina & Carmina Burana táncjáték két részben - 2015. július 10 és 12. 20 óra - Margitszigeti Szabadtéri Színpad - A Szegedi Kortárs Balett és a Budafoki Dohnányi Zenekar előadása.

A különleges bemutatóval 2015. július 10-én, a zeneszerző születésnapján megemlékezünk születésének 120. évfordulójáról.

Közreműködik: Szegedi Kortárs Balett, Budafoki Dohnányi Zenekar, Budapesti Akadémiai Kórustársaság, Talamba ütőegyüttes

Carl Orff német zeneszerző, zenetanár, rendező a 20. századi zenetörténet egyik legkülönlegesebb alakja. Pedagógiai munkásságában, színpadi alkotásaiban és kompozícióiban egyaránt elválaszthatatlan egymástól a tánc és a zene. Műveinek nagy része komplex, összművészeti alkotás, melyekben a ritmusra és a melódiára fordította a legfőbb hangsúlyt.

Legismertebb műve a Carmina Burana, mely egy háromrészes zenemű része, a Trionfo di Afrodite és a Catulli Carmina mellett. Története a mítoszok archaizáló világát idézi meg. Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a sors rájuk ró. A ritkán játszottCatulli Carmina Catullus szerelmeseire írt kantáta, melynek érdekessége, hogy a kórust és az énekes szólistákat négy zongorista és egy ütőegyüttes kíséri.

A Szegedi Kortárs Balett egyik legsikeresebb előadása a Carmina Burana, mely Juronics Tamás grandiózus koreográfiájával néhány évvel ezelőtt már elkápráztatta a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönségét. A frissen bemutatásra kerülő Catulli Carmina táncjátékkal együtt, egy este kerül színre a két párdarab a Margitszigeten. A látványos kortárs balettet a kiváló kórusokkal és vendégművészekkel kiegészülő, több száz fős Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri, Hollerung Gábor karmester irányításával.
 
Jegyárak: 3900, 4900, 5900, 6900, 7900, 9900 Ft

ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!
Februárban 40%, márciusban 30%, áprilisban 20%, májusban már csak 10%kedvezménnyel lehet jegyet váltani, de elképzelhető hogy addigra minden jegy elfogy, minden hely foglalt lesz. A kedvezményt a vásárlás során magunknak kell beállítani! Amint a kosárba helyezte a jegyeket egy összesítő listát fog látni ahol a TELJES ÁR feliratot kell átállítania! Ezután a rendszer újra számolja az összeget és a csökkentett ár kell, hogy megjelenjen! Ezt minden jegynél el kell végezni! 

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top