Főoldal » Színház » Iseumi Szabadtéri Játékok

Iseumi Szabadtéri Játékok


Helyszín: Iseumi Szabadtéri Játékok 9700 Szombathely, II. Rákóczi Ferenc utca 6-8.
Dátum: 2017 nyarán

Iseumi Szabadtéri Játékok

A közel 2000 éve épült, európai viszonylatban az egyik legjelentősebb Isis szentély maradványai egy szerencsés véletlennek köszönhetően 1955-ben kerültek napvilágra. Az első feltáró és rekonstrukciós munkálatokat követően 1964-ben rendeztek először szabadtéri opera előadást Pannónia legjelentősebb szakrális helyszínén. 

A szombathelyi Varázsfuvola előadások, amelyeken az évtizedek során fellépett a magyar operajátszás szinte valamennyi meghatározó képviselője, 1999-ig kisebb megszakításokkal folyamatosan színesítették a város és a térség kulturális életét, s jelentettek hatalmas vonzerőt mind a hazai, mind a külföldi turisták számára. Szombathely városa egy sikeres pályázatnak köszönhetően - részben Európai Uniós forrásból - a XXI. század igényének, technikai szintjének megfelelően teljesen újjáépítette az Iseumot, amely immáron Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház nevet viseli.

Sok ezer ember álma vált valóra 2011 augusztusában, amikor 12 év kihagyás után ismét felcsendültek Mozart operájának ismert dallamai. Az újjávarázsolt szentélyhez teljesen új lelátó és színpad is épült, mely a világsztárokat is felvonultató, telt házas előadásokat felejthetetlenné tette. Számos helyszínen rendeznek világszerte szabadtéri operaelőadásokat, azonban a szombathelyi Iseum teljesen egyedülálló értékű, minőségű, atmoszférájú játszóhely, amely kiváló alapot jelent hosszú távú, hangsúlyozottan a nemzetközi összehasonlításban is kimagasló színvonalú szabadtéri játékok megrendezéséhez.

A 2017-os Iseumi Szabadtéri Játékokon a szezon Mozart operájával a Szöktetés a szerájból előadással indul júliusban, amit egy könnyed musical az ExperiDance produkció tolmácsolásával az Omega dalokból készült musical a gyöngyhajú lány balladája musical követ, majd a Rock Symphonic koncerttel zárják a júliust. Az Iseumi Játékok záróelőadása pedig Bogányi Gergely és a csodazongora koncert lesz.

2017. július 21. Mozart: Szöktetés a szerájból 
2017. július 26. A gyöngyhajú lány balladája - Omega musical 
2017. július 28. Rock Symphonic koncert 
2017. augusztus 2. Bogányi Gergely és a csodazongora