Főoldal > Fesztivál > Humor Fesztivál

Humor Fesztivál

Humor Fesztivál

Helyszín: Thália Színház
Dátum: 2016. . . ( hétfő )

JEGYVÁSÁRLÁS

2016. február 24-től indul a IV. Thália Humorfesztivál, ahol az öt nap alatt tíz előadást láthatnak majd a nézők. Február 24-én, szerdán, elsőként a Nagyszínpadon a Győri Nemzeti Színház produkcióját láthatják – Ken Ludwig népszerű, kortárs amerikai vígjátékszerző Primadonnák című komédiáját Simon Kornél rendezésében, Járai Máté és Nagy Balázs szenzációs főszereplésével. Csütörtökön – 25-én – szintén egy amerikai sztárszerző dararabja kerül színre a Nagyszínpadon.

A Kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában Neil Simon: Mezítláb a parkban című vígjátéka, Kelemen József rendezésében, melyet híres filmváltozatából ismerhettünk meg Robert Redford és Jane Fonda nagyszerű párosával. Ugyanezen a napon a Thália Mikroszínpadán a Momentán Társulat, RögvEst-je lesz látható. A társulat az interaktív improvizációs színház hazai meghonosítója. A RögvEst az angol-amerikai imprószínházi hagyományok és saját elképzeléseik alapján született és fut nagy sikerrel.

Másnap, 26-án a Nagyszínpadon anyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásában nézhetik meg Gábor Andor  komédiáját, a Dollárpapát, Lendvai Zoltán rendezésében, Józsa Imre főszereplésével. Ezúttal felcsendülnek Szirmai Albert neves operett-szerző fülbemászó melódiái is, melyeket a darabhoz írt – majd száz éve. Szintén pénteken az Arizona Stúdióban a Váci Dunakanyar Színház vendégjátéka kerül színre: Az élet nehéz, hát még a versenyzongora címmel. Az igazi fiatalos romantikus komédiát íróként és rendezőként is Olt Tamás jegyzi, főbb szerepekben: Mohai Tamás, Vándor Éva, Schlanger András lesz látható.

Február 27-én szombaton a Nagyszínpadon a Thália Színház saját előadását lehet megtekinteni a műfaj koronázatlan királyától. Georges Feydeau: Rövid a póráz című darabját, Kelemen József rendezte, főszerepben Schell Judit, Pindroch Csaba és Szabó Győző. Szintén szombaton, két másik produkcióval is bővül a kínálat. Délután öt órától az Arizona Stúdióban egy Dumaszínház - Füge Produkciót az Elhanyagolt férfiszépségeket láthatják. Andrássy Máté és Újvári Milán szavak nélkül ábrázoló, mégis sokat mondó, káprázatos technikájú és tehetségű duóját, míg este fél nyolctól aMikroszínpadon Bödőcs Tibor: Cefre Palota című közéleti önálló estje lesz látható.

A fesztivál zárónapján nagyszínpadi produkcióként aMiskolci Nemzeti Színház, A nagy Romulus – Friedrich Dürrenmatt mindig aktuális klasszikusa mutatkozik be a budapesti közönségnek. Rendező: Keszég László. Az Arizona Stúdióban pedig a Pinceszínház előadásában Tasnádi István: Finito (Magyar Zombi) című darabja lesz látható. Rendező: Tasnádi Csaba. A különböző változatokban, sok színpadot megjárt darab főszereplői ezúttal Györgyi Anna és Bajomi-Nagy György lesznek.Folytatódik a sikeres fesztiválsorozat a Tháliában. 2013. február 3-tól 5 napon át minden színpad a humoros színpadi műveké, komédiáké, stand up comedy-ké.

Nagyszínpadi produkció lesz a szombathelyi Weöres Sándor Színház Szentivánéji álom című előadása Mohácsi János rendezésében, a Szegedi Nemzeti Színházból a Balikó Tamás rendezte Hétköznapi őrületek és a Miskolci Nemzeti Színház Dandin Györgye, Rusznyák Gábor rendezésében. A Thália Színház házigazdaként a nagysikerű Esküvőtől válóperig című produkcióval képviselteti magát a fesztiválon, amely a rendezvény záróelőadásaként versenyen kívül tekinthető majd meg.

A Stúdióban is színes kínálat várja a nézőket. A Katona József Színházból Dömötör András és Kovács Dániel rendezésében A Gondnokság című előadás, a Sanyi és Aranka Színház Roadmovie-ja Máthé Zsolt rendezésében, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című előadása, melyet Keresztes Attila vitt színre, valamint Borgula András rendezésében a Gólem Színház Lefitymálva című produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők.

Természetesen nem marad a Humorfesztivál stand up program nélkül. A Mikroszínpadon Márton András Újvilág rapszódiája, Bödőcs Tibor Az élet értelme és kertészeti tippek, Kovács András Péter: Evolúció, Hadházi László Méd in Hungeráj című stand up estje és A Szomszédnéni odaát van című produkció okoz majd felhőtlen szórakozást.

Jegyárak:
nagyszínpadi előadások egységesen 2500,- Ft,
túdió és stand up előadások egységesen 1500,- Ft

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top