Főoldal > Család > Almaszósz mesejáték

Almaszósz mesejáték

Almaszósz mesejáték

Helyszín: Magyar Színház
Dátum: 2013/2014 évad

JEGYVÁSÁRLÁS

A Magyar Színházban kerül bemutatásra az Alma együttes dalait feldolgozó előadás.  Az óvodásokat várja majd az Alma együttes közreműködésével készülő Almaszósz című zenés darab a Nagyszínpadon. A darab alapjait Böszörményi Gyula Almaszósz című meséje szolgáltatja majd, míg a zenét a népszerű Alma együttes.

Számos színházi produkció zenéje is az Alma Együttes- illetve a zenekarvezető, Buda Gábor nevéhez fűződik pl.: "A macskaprém kalapos hölgy", "Két hold van a poharamban", "Hogyan lett a grimbuszból krampusz?", "Jégvirág" és mostantó az új előadás az "Almaszósz".

A zenés mesejátkra már árulják a jegyeket!

Jegyárak:
2700Ft, 3000Ft, 3300Ft

A darabról:
Huszonegyedik századi mese az almák és emberek örök barátságáról. Az alma az emberiség legősibb gyümölcse, a "tiltott", mégis vágyott gyümölcs, mely fenséges egyszerűségével, nemeslelkűségével szeretetre tanít, unokát és nagyszülőt egymás karjaiba terel, kibékíti a testvéreket, ősi tudását belédoltva megtanít látni és hallani azt a természeti csodát, ami karnyújtásnyira van tőled. Más nem is kell a csodához, csak guggolj le, less be a fűszálak, bokrok közé vagy mássz fel az almafára és füleld, hogyan méh-chetelnek az ágakon függő gyümölcsök.
Mimi és Titi, a két elkényeztetett high-tech gyerek vakációra érkezik a nagyszülők vidéki almáskertjébe. Nagyvárosi "szörnyetegek" ők, akik saját levükben fortyognak, amiért szüleik erre a "ciki" helyre száműzték őket a laptopjuk mellől. Még nem is sejtik, hogy épp egy óriási (alma)udvari botrány kellős közepébe csöppentek, hisz az almáriumból valaki bizony elrabolta Idared királykisasszonyt! Mimit és Titit beszippantja a kert és az almák titkos-bűvös világa. Vajon sikerül-e a különös csapatnak Gyümimanó vezetésével megmenteni a csodaszép almakirálylányt?
Böszörményi Gyula nagy mágus, egyaránt átváltoztat gyereket és felnőttet. A végén már te magad sem tudod, mi a valóság: vajon te álmodod az almát, vagy ő álmodik téged? Mindehhez a valódi bűverőt, vagyis a varázslatos dallamokat Buda Gábor és az Alma Együttes bájolja a fülünkbe. Almákról, gyerekekről, szeretetről és barátságról szóló dalaik, melyeknek egyszer kacagtató, máskor elgondolkodtató szövegeit Kiss-Péterffy Márta írta, minden nézőt, kicsit és nagyot egyaránt az Örök Almáskertbe repít, hol a mosoly és bölcsesség egy ágról csüng, s neked csak értük kell nyúlni.

Szereplők:
Öröklét / Nagyi: DÁNIEL VALI
Rossz Rubinola, Hófehérke mérgezett almájának gonosz fele: SZŰCS KINGA
Jó Rubinola, Hófehérke mérgezett almájának jóságos fele: LOSONCZI KATA
Tudás / Papi: ŐZE ÁRON
II. Golden Delicious almakirály: SIPOS IMRE
Hernyó, a hernyók leghernyóbbika, a királylányrabló: SOLTÉSZ BÖZSE
Gravenstein, Tell Vilmos elfeledett átlőtt almája: TAKÁCS GÉZA
Goldenir, Párisz herceg hírneves arany almája: TÓTH SÁNDOR
Alsó- és Felsőági Ágbogas Gyümimanó, gyümölcstündér: PAPP ISTVÁN
Gránátalma vezérőrnagy: HÉRICZ PATRIK a.n.
Jonathán herceg, a Túlafolyón Almáskertből: KURUCZ DÁNIEL a.n.
Burgonya őrmester: HUNYADI MÁTÉ a.n.
Nemes Szercsika nemes alma: MENTES JÚLIA a.n.
Nemes Sóvári nemes alma: TAKÁCS ZSUZSANNA a.n.
Arany Ranett nemes alma: JÓZSA BETTINA a.n.
L. Pepin: LOVAS EMÍLIA a.n.

Rendező: HORVÁTH PATRÍCIA m.v.

Az előadás 4 és 8 éves kor között ajánlott.

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top